Podelitev priznanj PZS 3. 12. 2022

Uredil: Jevševar Bojan, 9 fotografij
Datum: 03.12.2022

Letošnji najpomembnejši jubilantki Planinskega društva Brežice sta Milena Jesenko in Danica Fux. Priznanji za njuno delo v planinstvu sta prejeli na prireditvi v Slovenski Bistrici, ki jo je organizirala PZS 3. 12. 2022.

Najvišja priznanja PZS so skromna pozornost in edina nagrada, ki jo lahko planinska organizacija podeli zaslužnim posameznikom za njihovo dolgoletno prostovoljno delo na različnih področjih planinske dejavnosti. »Ta priznanja so odraz spoštovanja do vaših naporov in prizadevanj v matičnih društvih in organih PZS, ki ste jih skozi desetletja svojega dela vgradili v mozaik svojega delovanja. Kot prostovoljci ste na različnih področjih opravili izjemno delo za širitev planinstva v Sloveniji in ga tudi vsak po svoje zaznamovali. Prav vsi in vsak izmed vas ste prispevali pomemben delež k rasti slovenskega planinstva in s tem postali tudi najboljši zgled mlajšim generacijam. Naj vas ob prejemu priznanja navdaja občutek, ki daje veličino vsem velikim osebnostim iz zgodovine - ponos in olajšanje, da je vendarle ostalo nekaj za vsakim od vas, kar ni vezano na materialni svet potrošništva,« je v biltenu ob svečani podelitvi priznanj zapisal podpredsednik PZS Jože Bobovnik.

Naše društvo je močno že 72 let po zaslugi takšnih prostovoljk in prostovoljcev in lahko smo mirni, da bo tako še kar nekaj časa, saj letošnji jubilantki navdihujeta celo vrsto mlajših, da jima sledijo pri društvenem delu.

1 24
Letošnji nagrajenci PZS na podelitvi v Slovenski Bistrici.
© Anica Hribar
2 22
Milena in Danica s predsednikom PZS Jožetom Rovanom in predsednikom OKS-ZŠZ Bogdanom Gabrovcem.
© Anica Hribar
3 19
Spremljal ju je tudi naš prejšnji predsednik in vodja Odbora za članstvo PZS Tone Jesenko.
© Anica Hribar
4 19
Zelo veseli sta bili tudi Nušine družbe.
© Anica Hribar
5 20
Na zunaj sta roži, v srcu pa še vedno rožici.
© Anica Hribar
6 21
Milena Jesenko
© Anica Hribar
7 21
Danica Fux
© Anica Hribar
8 21
Milena praznuje 80-letnico.
© Anica Hribar
9 18
Danica praznuje 75-letnico.
© Anica Hribar