Pohod Navihancev na Krim in Kurešček

Uredil: Polak Vera, 9 fotografij
Datum: 02.06.2021

                                   Krim in Kurešček

 Danes nam je že jutro kazalo, da bo lep sončen dan. Odpeljali smo se do Rakitne, parkirali pri pokopališču in se pripravili za pohod.

Od samega začetka nas je med vejami pozdravljalo sonce, katerega smo po tako dolgem času bili vsi veseli. Ob klepetanju smo sledili markaciji, kajti še nihče od nas, ni šel po tej poti. Ni bilo težav in po rahlem spustu smo se začeli vzpenjati, zadnje pol ure pa kar intenzivno navzgor in že smo se znašli pred vojaškim objektom, kjer so nas table opozarjale, da gibanje povsod ni dovoljeno. Prišli smo do koče na Krimu - 1107m in se lepo počasi pripravili na malico. Sonce je sušilo preznojene majice, mi pa smo uživali v hrani in njegovi toploti. Po končanem »delu« smo si naročili še kavico in ga čisto po upokojeniško mahnili nazaj.

Kljub vsemu smo bili prehitri, zato smo šli še na Kurešček - 823m, kjer nas je ob prihodu z višine pozdravila lepa, prenovljena Marijina cerkev, prav tako tudi okolica in na vsakem vogalu je bil prav prijeten mir, tako da smo še sami med sabo bolj šepetali, kot pa normalno govorili. Nekaj fotk še za spomin in krenili smo proti domu.

Tako je naš pohod minil in zaključili smo ga v Brežicah pri Štefaniču, kajti ob žeji in misli na hladno pi...jačo , smo to brez težav izvedli.

 

 

2.6.2021                                                                                                Nada Opravž

1 17
© Nada Opravž
2 10
© Nada Opravž
3 10
© Nada Opravž
4 10
© Nada Opravž
5 11
© Nada Opravž
6 10
© Nada Opravž
7 10
© Nada Opravž
8 11
© Nada Opravž
9 11
© Nada Opravž