Pohod Navihancev na Rudnico

Uredil: Polak Vera, 10 fotografij
Datum: 24.03.2021

                                   Rudnica - stolp zdravja in veselja

Pohod Navihancev se je začel z jutranjo kavico in tako je bil sicer lep dan, še lepši. Odpeljali smo se v Podčetrtek, kjer je bilo izhodišče pohoda.

Pot se je rahlo vzpenjala in polni energije smo že prispeli do gradu, ogled ni bil možen, zato smo šli kar naprej proti zavetišču Šmarnica, kjer smo si privoščili kratek postanek. Občudovali smo  bližnje in dalnje hribovje, dolino, naselja in nadaljevali proti Rudnici, oziroma Silavcu na 622m višine. Kmalu smo zagledali stolp, ki se je v soncu svetil, kot da je narejen iz neke žlahtne kovine. Še nekaj korakov in prisopihali  smo na vrh. Nekateri so se povzpeli nanj, drugi pa smo uživali na klopcah. Po napolnjenih baterijah smo nadaljevali pot proti Albinovemu počivališču na Plešivcu-686m. Privoščili smo si malico in oddih in potem se z dobrim občutkom odpravili navzdol, do lepega lovskega bivaka, kjer so pa nas spet vabile obsijane klopi. Izkoristili smo jih samo za par minut in že smo šli proti koči pri čarovnici, ki je pa na srečo ni bilo doma in smo pot kar nadaljevali. Še ogled samostana v Olimju in pred nami je bila zadnja etapa.

V prijetnem klepetu smo prišli v Podčetrtek in bila sem zadovoljna, ker sem po 18 km hoje porabila čez 1000 kcal.

 

24.3.2021                                                                                                      Nada Opravž

1 9
© Nada Opravž
2 10
© Nada Opravž
3 21
© Nada Opravž
4 8
© Nada Opravž
5 8
© Nada Opravž
6 8
© Nada Opravž
7 7
© Nada Opravž
8 9
© Nada Opravž
9 8
© Nada Opravž
10 15
© Nada Opravž