Pohod Navihancev na Zasavsko sveto goro

Uredil: Polak Vera, 7 fotografij
Datum: 24.02.2021

                              Zasavska sv. Gora in GEOSS

Po dolgem času lahko na vlak in do postaje Sava, potem pa smo zakorakali v hrib.

 Kmalu je bila megla daleč pod nami, mi pa v živahnem pogovoru in lepem sončnem dnevu smo ne vede prišli do vasi Tirna in še nekaj metrov in že smo si privoščili majhen postanek, malo okrepčila in  nadaljevali smo pot. Na dalnjem hribu se nam je že dobrikala Marijina cerkev. Ob pogovoru in dobri volji smo se ji vedno bolj približevali in že smo prišli do zanimive omarice, v kateri je bil brivski aparat, glavnik, zobna ščetka, fen, kozarec in spodaj en del cevi za vodo, zgoraj pa napis: na Sveto goro pridi urejen. Privoščili smo si malico, še malo posedeli, si ogledali cerkev z okolico, zasnežene Savinjske alpe in že smo bili na poti proti Geossu. Počasi a vztrajno smo se spuščali, občudovali teloh, lapuh in plučnik, še nekaj asfalta in že smo bili v vasi Slivna. Tam so me prevzeli zanimivi leseni izdelki, smerokaz in star panj, ki je predstavljal strica s fajfo in nudil dom čebelam. Prišli smo do geometričnega središča, kjer so nas vabile prazne klopce. Seveda smo izkoristili ponujeno, se odžejali in še na hitro nazdravili novi upokojenki in odšli naprej proti Kresnicam.

Imeli smo lepo vreme, prijeten dan in še srečo z vlakom, samo malo smo se zdihali in že je prišel. Malo smo še predebatirali prehojeno pot, naredili načrt za naslednji pohod in že smo bili v Brežicah.

 

 

24.2.2021                                                                                                      Nada Opravž

1 9
© Nada Opravž
2 9
© Nada Opravž
3 9
© Nada Opravž
4 8
© Nada Opravž
5 8
© Nada Opravž
6 8
© Nada Opravž
7 9
© Nada Opravž