Pohod Navihancev po nasipu Save

Uredil: Polak Vera, 6 fotografij
Datum: 07.10.2020

                                                     Po nasipu do Adrenaline

 

Navihanci smo si za danes izbrali pot po nasipu do Krškega. Dež in slaba napoved za nas ni ovira. Vsak svoj dežnik, nahrbtnik na rame in že smo bili nared za odhod.

Sava nam je med potjo razkazovale svoje imetje, ki je lenobno plavalo na njeni gladini. Ni bilo samo vejevje, lahko si bi izbral tudi kakšno žogo, staro gumo, ali pa kakšno barvno plastenko. Nas to ni preveč motili, ker smo bili zelo zgovorni. Obdelali smo zelo različne teme in kot bi mignil, smo prišli do zapornic. Kam pa sedaj? Nič suhega, nikjer strehe, kjer si bi privoščili malico, da pa gremo kar nazaj, se pa tudi ne spodobi, kajti stvari v nahrbtniku je potrebno porabiti. Odšli smo do Adrenaline in tam so bili tako prijazni, da so nas sprejeli, postegli z malico, ki pa smo jo dopolnili z našimi dobrotami, za konec pa še pika na i -  kavica. Okrepčani smo se odpravili nazaj in kakor da smo bili še bolj zgovorni kot prej.  Malo smo še postali ob labodji družini, ker pa se niso dobro počutili glede na našo bližino, so odplavali nazaj proti toku. Mi smo pa malo skrenili v levo in se tako vračali čez Vrbino in pod gradom nazaj na izhodišče.

Tudi  dež ima svoj čar, če kdo ne verjame naj poskusi, jaz sem že drugič prehodila to pot z dežnikom in če bo tako naneslo, bom še tretjič.

 

   7.10.2020                                                                                                      Nada  Opravž

                       

1 33
© Nada Opravž
2 32
© Nada Opravž
3 42
© Nada Opravž
4 30
© Nada Opravž
5 26
© Nada Opravž
6 29
© Nada Opravž