Pohod Navihancev iz Brestanice na Grmado

Uredil: Polak Vera, 9 fotografij
Obdobje: 19.02.2020 - 31.12.2020

                   Pohod Navihancev po okolici Brestanice

 

 Prebujajoče jutro je ponujalo lep pogled na sončni vzhod in seveda se nisem mogla upreti, da ne bi hitro naredila posnetek.

Kakor  je v moji navadi, zjutraj ni veliko časa, zato je potrebno hitro pobrati potrebne stvari  in že sva bila v avtu in proti železniški postaji. Naš pohod se  je tokrat začel Brestanici. Odločili smo se, da gremo skozi tunel, ker ga navadno samo gledamo iz vlaka. Po izhodu smo se po Janezovi poti povzpeli proti sv. Mohorju. Pot ni bila dolga, vendar nas je kar lepo ogrela. Pri cerkvici smo si privoščili pogled v dolino, malo okrepčila, fotko, si pogledali še zanimivo brajdo v obliki kapelice in naprej proti Grmadi -488m. Med vinogradi in zelo lepimi hišami smo prišli na vrh, kjer smo kar hitro izpraznili nahrbtnike in obložili mizo, da je bilo skoraj tako, kot v Merkatorju. Malica nam pa res gre, tudi pogovor zamre in skoraj pozabim slikati. Čez nekaj časa se je pojavil veter in ker je bil zelo vztrajen, smo se kmalu odločili, da je počitka dovolj, pa čeprav bi lahko še debatirali. Spustili smo se proti Trem lučkam, naredili še eno klobaso med vinogradi do energijske točke, si nabrali nove  moči in naprej proti nasipu Save, katera je leno ždela v svoji strugi in vpijala sončne žarke. Med pogovorom smo prišli nazaj v Brestanico in ugotovili, da smo to pot skoraj prehitro prehodili.

Na vlak nismo dolgo čakali in že smo imeli zaključek v Brežicah na železniški  postaji, kjer nas je določena tekočina poživila, tako smo doma lahko naredili  še kakšno »nujno » delo.

 

 

19.2.2020                                                                                                           Nada Opravž

1 14
© Nada Opravž
2 17
© Nada Opravž
3 14
© Nada Opravž
4 14
© Nada Opravž
5 14
© Nada Opravž
6 11
© Nada Opravž
7 17
© Nada Opravž
8 19
© Nada Opravž
9 15
© Nada Opravž